Expositie

Datum/Tijd
23/03/2019 - 21/09/2019
Hele dag

Frank Haanebrink

Marjon Ketelaar

Joke Buisman

Wil Masselink

Hanna Bakker

Muriel Polet & Johan reus (NFO)

In Wijkcentrum Overdie kunnen kunstenaars exposeren.
Maakt u ook kunst en lijkt het u leuk om te exposeren in het wijkcentrum?
Stuur een mail naar frances-scw@thuisinoverdie.nl of laat een kaartje achter bij een van de medewerkers in het wijkcentrum.

Elk half jaar is er een nieuwe expositie. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Een zeer gevarieerde expositie in Wijkcentrum Overdie
looptijd maart t/m september 2019

Welkom in Wijkcentrum Overdie bij de nieuwe expositie. Deze keer exposeren er 6 kunstenaars uit de omgeving: Frank Haanebrink, Marjon Ketelaar, Joke Buisman, Wil Masselink, Hanna Bakker en Natuurfotografieclub Objectief. De expositie loopt zeer uiteen met een verscheidenheid aan kunstwerken. Wij wensen u veel kijk plezier.

 

Frank Haanebrink (Ard Official), kunstvorm Object Trouves. De kunstobjecten van Frank staan op de kasten in de gang naar de rode en paarse zaal. Door goed te kijken naar vormen, materiaal en kleur ontstaan er bij Frank (soms pas na maanden) ideeën voor andere toepassingen van gebruiksvoorwerpen. Niet zelden een combinatie van meerdere gebruiksvoorwerpen die iets nieuws laten ontstaan. Zie ook: Facebook Art Official.


Kunstkring Alkmaar:

Er exposeren vier vrouwen, allen onderdeel van kunstkring Alkmaar, die wekelijks bij elkaar komen om samen te schilderen. Dit zijn: Marjon Ketelaar, Joke Buisman, Wil Masselink en Hanna Bakker. Zij hebben allemaal een gedegen schildersopleiding en ook regelmatig geëxposeerd. Wil en Marjon hebben ook jaren les gegeven. Hun werk is divers, zoals portretten, naaktmodellen, landschappen, stillevens, fantasie en van Joke ook abstrakten. Je kunt de dames vinden op de website van Kunstkring Alkmaar (voorheen Doorwerken).

Marjon Ketelaar heeft van jongs af aan getekend en geschilderd. Als volwassene kreeg zij les van docenten/kunstschilders als Ger Dekker, Loek Bos en Jan Jumelet. Zij werd lid van de kunstschilder vereniging “Doorwerken” en in 1985 haalde zij haar tekenakte. Zij heeft jaren les gegeven aan volwassenen en exposeerde haar werk op verschillende plaatsen. Oorspronkelijk schilderde zij naar de natuur, later ging ze meer een idee of een gevoel uitwerken. Daarover zegt ze: “Nu vind ik het niet zo belangrijk meer waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Mijn werk moet prettig zijn om naar te kijken en de kijker “raken”. Als dat gebeurt ben ik gelukkig.

Joke Buisman heeft na de figuratieve en naturalistische periode lessen gevolgd op de Rietveld-academie en bij diverse kunstenaars. Dit heeft ondermeer geleid tot een min of meer abstracte benadering in haar werk. De onderwerpen vindt zij in de natuur, in kleur en lijn, maar ook maatschappelijke en intermenselijke relatievormen geven de aanleiding tot het maken van een schilderij. Deze aanzetten maken soms plaats voor andere beelden, die tijdens het filosoferen in het werkproces ontstaan. Haar werk heeft een geheel eigen handschrift, waarbij kleurgebruik en vorm een belangrijke plaats innemen. Joke heeft al vele exposities op haar naam staan en haar werk is in bezit van particulieren en bedrijven, ook in het buitenland. Haar atelier is te vinden aan Meidoornlaan 7(pad naast nr. 11), 1829 EA Oudorp-Alkmaar. Of maak even telefonisch een afspraak via 072-5112896.

Wil Masselink heeft van verschillende kunstenaars les gehad, o.a. van Jan Jumelet, Ger Dekker, Jan Sierhuis en Anton Martineau. Vooropleiding Rietveld Academie Amsterdam van 1982-1984 L.O. Tekenen, Pabo Alkmaar van 1985-1989 Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. Na de Academie gaf zij les in tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis op de Middelbare School. Zelf werkt ze naar haar gevoel, en denkt daarbij niet wat men ervan vindt. Als mensen met plezier naar haar schilderijen kijken is zij gelukkig. Bereikbaar via: 072-5110509 of 06-45254467.

Hanna Bakker, geboren in Heiloo, werd op 14 jarige leeftijd jeugdlid van de schilder- en tekenvereniging ”Tintoretto”. Daar ontwikkelde zij de beginselen van de techniek van het tekenen en schilderen. Op 18 jarige leeftijd trok zij naar Amsterdam en volgde zij in de avonduren lessen in tekenen schilderen en boetseren. Midden jaren ‘70 werd zij toegelaten op de avondopleiding van de Rijksacademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam en heeft deze studie afgerond. Terug in Alkmaar werd ze lid van de schildervereniging “Doorwerken”. Elke dinsdag schilderen en modelteken met collega’s wat zij inmiddels al ruim 20 jaar doet. Hanna heeft veel meegedaan aan groepstentoonstellingen en exposities.


NFO is een amateurfotoclub voor natuurfotografie.

Muriel Polet & Johan Reus van (NFO). We verstoren met het uitvoeren van onze hobby de natuur niet. Er worden foto’s gemaakt van diëten, planten, insecten, paddenstoelen en landschappen. We gaan drie keer per jaar een dag op excursie, maar ook een weekend in Nederland of dichtbij Nederland hoort erbij. We bekijken onze foto’s ongeveer eens in de twee tot drie weken in Wijkcentrum Thuis in Overdie. We hebben een doorlopende expositie sinds een jaar of 8 in het diagnostisch centrum in Heerhugowaard. Af en toe hebben we een extra expositie. De foto’s zijn ingelijst in glazen lijsten met aluminium rand van 50 bij 60 met een zwarte passe-partout. De foto’s zijn ook te koop voor ongeveer 120 euro.

De nieuwe expositie zal te zien zijn op de gezellige Open Dag Cultuur en Muziek op 28 september. Alle kunstenaars zijn dan weer aanwezig. Zij geven graag toelichting op hun werk en verzorgingen rondleidingen door het gebouw.
U kunt uzelf aanmelden als exposant voor volgende periodes.

Inschrijven