Open Dag Cultuur en Muziek

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
22/09/2018
12:00 - 17:00

Op zaterdag 22 september organiseert Wijkcentrum Overdie een wel zeer bijzondere Open Dag Cultuur en Muziek, namelijk gecombineerd tot een korenfestival georganiseerd door het jubilerende pimpkoor Wilde Haver en gecombineerd met de nationale Burendag.

Pimpkoor Wilde Haver viert haar 10 jarig bestaan. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige songs, die opgepimpt zijn in een nieuw, eigentijds jasje. Het repertoire bestaat uit ballads en popsongs van de zestiger jaren tot heden, met nummers van, Boudewijn de Groot, Guus Meeuwis en Marco Borsato, maar ook vertaalde songs  van o.a. Johnny Cash, Adele en Robbie Williams worden met veel enthousiasme gezongen.
Het koor bestaat uit ruim 40 leden. Naast Marc de Vries, onze dirigent, arrangeur en gitarist, wordt het koor muzikaal bijgestaan door toetsenist Mark Kirkenier.

 

 

De andere deelnemende koren zijn:

Timeless Vocaal is een meerstemmig koor. Het koor oefent iedere maandagavond van 19.45 u tot 22.00 u. in Wijkcentrum Overdie. Het 24 leden tellende koor, onder leiding van dirigent Jan Jaap Langereis en pianiste Marijke Vis zingt Engelstalige pop-  en musicalsongs.
Zij bereiden zich momenteel voor op hun concert in 2019, waarbij zij op de Amerikaanse toer gaan. Via hun website www.timelessvocaal.nl  en Facebookpagina kunt u op de hoogte blijven van hun activiteiten.

 

 

 

 

Popkoor Cheesetown uit Alkmaar bestaat uit 50 zeer enthousiaste leden. Het is een thematisch koor. Elk thema wordt afgesloten met een spetterend optreden onder leiding van koorleider Bas IJff en een live band. Het huidige thema is Time after Time en zij zingen dan ook nummers die te maken hebben met tijd. Een greep uit de nummers: Golden Years; David Bowie, Time After Time; Cyndi Lauper, Sinds 1 dag of 2 (32 jaar); Doe Maar, Clocks; Coldpay.

 

 

 

De Bakszeuntjes
Sinds jaar en dag beschikt de Spoor Ontspannings Vereniging Alkmaar over een shantykoor, genaamd “De Bakszeuntjes”. Een enthousiast gezelschap van zo’n 25 man, die zich met ziel en zaligheid inzetten om een goede shanty ten gehore te brengen. Een shanty is een lied dat vroeger onder het werk aan boord van grote zeilschepen werd gezongen.
Er zijn verschillende soorten shanty’s, afhankelijk van het werk dat moest worden verricht. Hierbij zijn de onderwerpen vaak de vrouwen, verre havensteden en de liefde. Shanty wordt ook gezien als protestlied op de slechte werkomstandigheden en de tirannie van de kapitein, stuurlieden en bootsman

 

 

Wenen in Holland
Wenen In Holland uit Oudorp bestaat alweer 12 jaar! Het koor heeft 65 leden waarvan 10 mannen aangevuld door de vrouwen.
Zij zingen voornamelijk Nederlandstalig met hier en daar een vleugje Engels. Het repertoire bestaat o.a. uit liedjes van Jan Smit, Dana Winner, Ramses Shaffy, Guus Meeuwis en Claudia de Breij.
Een koor met passie dat, o.l.v. dirigent Giancarlo Romita, het publiek probeert te laten genieten.

 

 

Programma optredens

De exposanten zullen u weer graag rondleiden en toelichting geven op hun geëxposeerde werk.

Nationale Burendag ontvangt elke bezoeker een plant met informatie over de “Week van de Eenzaamheid”:
Ken jij iemand die eenzaam is? Wie zou jij een bloeiende plant willen geven om in de toekomst vaker langs te gaan en samen een kopje koffie te drinken of om diegene mee te nemen naar het wijkcentrum om kennis te laten maken met verschillende activiteiten. Buren helpen elkaar!

Er worden hapjes in multi-culturele sfeer gemaakt en verkocht tegen een geringe vergoeding.

Inschrijven