VVAO vereniging van vrouwen met hogere opleiding

1 december 2019

Zaal: afwisselend
Rode zaal
Paarse zaal

 

VVAO thema-avonden over levensvragen

De VVAO is al ruim 100 jaar hèt leidend netwerk voor ambitieuze, hoogopgeleide, sociaal betrokken vrouwen. De afdeling Noord-Holland-Noord biedt vrouwen al meer dan 50 jaar de gelegenheid om elkaar tijdens allerlei activiteiten te ontmoeten.

Ieder jaar kiezen we een thema, rond dit thema verzorgen we een zevental lezingen in het Wijkcentrum Overdie. Daarnaast vindt ook een aantal buitenactiviteiten rond het thema plaats. Voor 2020 is gekozen voor het thema Levensvragen. Op vrijdag 17 april zal schrijfster Judith Koelemeijer, die een biografie schrijft over Etty Hillesum, een lezing geven. 38 Jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord werd Etty Hillesum bekend door de publicatie van haar dagboek. Verder hopen we met vluchtelingen die hoger opgeleid zijn in contact te komen die willen vertellen welke consequenties hun keuze om te vluchten heeft gehad. Ook bijeenkomsten over levenseindevragen, zowel door een geestelijk verzorgster als een hoogleraar levens-wetenschappen staan in de planning.

De thema-avonden in het Wijkcentrum Overdie zijn verspreid over de avonden van de week, ongeveer een per maand. Wij hebben niet voor een vaste avond gekozen, zodat er altijd wel een gelegenheid is om een avond bij te wonen. Deelname is gratis, (vrouwelijke) introducéés zijn van harte welkom. De bijeenkomsten worden drukbezocht en zijn erg geanimeerd. Kom vrijblijvend langs als je eerst een keer wilt rondkijken voor je besluit of de VVAO iets voor je is. Voor de exacte data kun je contact opnemen met de contactpersoon van themacommissie Margreet Nool (06 51431913) of een e-mail naar noord-holland-noord@vvao.nl.

Binnen de afdeling zijn momenteel een kleine tweehonderd vrouwen actief in de diverse kringen die onze afdeling rijk is. Tijdens de kringbijeenkomsten en bij de activiteiten op afdelingsniveau, bestaat de gelegenheid om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Er is ook veel aandacht voor culturele en sociale activiteiten, zoals meerdere literaire en museumkringen, een wandel-, bridge-, filosofie- en toneelkring.

Voor meer informatie: https://www.vvao.nl/afdelingen/afdeling/Noord-Holland-noord