Expositie

Datum/Tijd
26/05/2018 - 28/09/2018
Hele dag

In Wijkcentrum Overdie kunnen kunstenaars exposeren.
Maakt u ook kunst en lijkt het u leuk om te exposeren in het wijkcentrum?
Stuur een mail naar martine-scw@thuisinoverdie.nl of laat een kaartje achter bij een van de medewerkers in het wijkcentrum.

Elk kwartaal is er een nieuwe expositie. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Een zeer gevarieerde nieuwe expositie in Wijkcentrum Overdie
Looptijd: t/m 28 september 2018

 

Met deze nieuwe expositie kunnen we spreken van een flinke diversiteit. Maar liefst 7 kunstenaars exposeren t/m september 2018 in het wijkcentrum. Kunstenaars Frank Haanebrink, Henny Minnen, Nel Hornung, Zubeyde Yalcin, Mohammad Osman (Artist Mo), Gerda Kan en Corrie Kramer met een eerbetoon van kunstwerken van haar overleden zoon Roel Koning (1968-2017).

 

Frank Haanebrink (Ard Official), kunstvorm Object Trouves. Door goed te kijken naar vormen, materiaal en kleur ontstaan er (soms pas na maanden) ideeën voor andere toepassingen van gebruiksvoorwerpen. Niet zelden een combinatie van meerdere gebruiksvoorwerpen die iets nieuws laten ontstaan. Zie facebook Art Official.

Henny Minnen. Van jongs af aan was Henny al graag bezig met tekenen en schilderen. Na een toevallige opdracht om een tekst om te zetten in een beeld werd het voor Henny steeds interessanter om ideeën of gedachten te verbeelden in vorm en kleur. Ook het experimenteren met het mengen van kleuren bleef en blijft een uitdaging. Reisimpressies én eigen omgeving zijn een blijvende bron van inspiratie om de verbeelding te laten spreken.

Nel Hornung- de Vos is geboren in 1945 te Haarlem en sinds 1970 woonachtig in Heerhugowaard.  Na de lagere school en daarna de huishoudschool heeft zij gekozen voor het dameskappersvak en die opleiding succesvol afgerond. Rond 1990 is zij geïnteresseerd geraakt in het schilderen. Een aantal jaren lid geweest van schildersclub “Indigo” in Heerhugowaard. In 1996 meegedaan aan de regionale Talens Palet ’96 wedstrijd en met haar schilderij genomineerd om vervolgens deel te nemen aan een expositie in Alkmaar. Sinds 2003 is Nel lid van de Heerhugowaardse Amateur Kunstenaarsvereniging “Atelier H.A.K. ’79”.Zubeyde Yalcin. Draadkunst wordt omschreven als een vorm van hedendaagse beeldende kunst. Wat Zubeyde maakt is een ouderwetse vorm uit de geschiedenis van de Turkse draadkunst oftewel Filografie. Omdat kunst veel tijd en energie vraagt van de kunstenaar, is het uitvoeren ervan ook met de tijd verminderd. Zubeyde heeft het zelf geleerd uit eigen initiatief en heeft zich er in verdiept. Het is een kunst met spijkers en gekleurde ijzerdraad. Men ‘vlecht’ het ijzerdraad om de spijkers met een speciaal techniek. En dit in drie lagen met elke laag een andere techniek. Op de achtergrond van het schilderij wordt stof gebruikt. Dit kan satijn, fluweel zijn maar grotendeels leer. Op deze manier maak ik verschillende schilderijen van namen, objecten tot aan logo’s in gewenste kleuren en formaat. Er is meer te zien en te bekijken op Instagram en Facebook onder de naam; zumra.art.filografi

Mohammad Osman tekent al sinds zijn vroegste jeugd, zijn grote passie. De eerste herinneringen heeft hij uit zijn jonge jaren dat hij tekende en kleurde. Hij uitte zijn gedachten en gaf deze zo vorm. Hierdoor heeft hij zijn talent ontwikkeld om alles wat hem emotioneel en fysiek bezighoudt met tekenen en schilderen vorm te geven en een plaats te geven. Het is niet makkelijk om te zeggen hoe zijn kunst carrière zal verlopen maar wat hij wel weet is dat hij kunst wilt scheppen in diverse vormen. Als tiener had hij plezier in het bestuderen van de anatomie van mensen, dieren en dingen, hij denkt dat hij hiermee buiten officiële studie ’s om hele waardevolle kennis heeft opgedaan. Mo voelt zich niet gebonden aan de klassieke ideeën over kunst en het maken van kunst. Hij wil graag zijn vrijheid behouden en in vrijheid werken aan kunst in welke vorm en met welk materiaal dan ook. Zijn concepten wil hij met tekenen, schilderen, beeldhouwen, installaties of op andere wijze vorm kunnen geven. Voor Mo is het allerbelangrijkste dat hij eerlijk is in zijn gedachte en werk. Hij droomt vaak van een toekomst als kunstenaar. Van 2010-2015 heeft Mo succesvol gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam.

Gerda Kan woont in Alkmaar en schildert al 12 jaar bij Crejat. Ze is begonnen met tekenen, heeft daarna verschillende opleidingen gedaan en doet al een aantal jaar academisch. Momenteel volgt ze schilderlessen bij Ibis. Haar werk is figuratief en realistisch te noemen. Ze werkt met acrylverf en gebruikt soms zand, lijm of koffieprut om het werk extra gelaagdheid te geven. Na de opleidingen bij Crejat is zij nu vooral op zoek naar haar eigen stijl en vond dat een periode met het schilderen van dieren en momenteel maakt zij vooral afbeeldingen van oude familieportretten. Ze vind het vooral leuk als er iets grappigs of aandoenlijks in een schilderij zit. Heeft u interesse in haar werk, belt u dan 072-5400221

Corrie Kramer. Als kind tekende en kleurde de zoon van Corrie, Roel Koning al veel. Deze hobby pakte hij weer op nadat hij in 2006 de diagnose ‘bipolaire stoornis’ kreeg. Hij kon zijn oude beroep niet hervatten. Roel heeft een aantal jaren schilder- en tekenles gevolgd bij Chris van de Hoeven in het buurthuis ‘Melis Stoke’ aan de Ruusbroechof. Het werk van Vincent van Gogh was een belangrijke inspiratiebron. Roel hield van felle kleuren en acrylverf was daar uitermate geschikt voor. Hij had de wens om kunstenaar te worden en had zelfs een korte periode een eigen atelier. Helaas moest hij door zijn ziekte en toenemende vermoeidheid deze droom opgeven.

Roel overleed op 13 januari 2017 op 48-jarige leeftijd aan een hersentumor. Roel ruimde veel van zijn werken op in mappen, ook al was hij er zelf heel trots op. Ze waren echter aan het einde van zijn leven uit het zicht verdwenen. Na zijn dood kwamen ze tevoorschijn en het was een enorme verrassing dat er zoveel was; het was zeker de moeite waard om ze in te lijsten. Op de expositie zijn stillevens en abstracte schilderijen te zien. Hij heeft schilderijen van Vincent van Gogh als uitgangspunt genomen. Het zijn geen exacte kopieën, Roel schilderde soms slechts een detail na. Of hij liet een onderdeel weg. De werken van Roel zijn niet te koop. De familie bedankt Martine Raams en de kunstcommissie van Wijkcentrum Overdie. Zij hebben de mogelijkheid geboden om Roel zijn werk exposeren.

Inschrijven