Expositie

Datum/Tijd
01/02/2020 - 30/06/2021
Hele dag

NFO

Marjolijn Hoedjes

Sjoerd van Berkel

Karin Dokter

Fitoma Popart

In Wijkcentrum Overdie kunnen kunstenaars exposeren.
Maakt u ook kunst en lijkt het u leuk om te exposeren in het wijkcentrum?
Stuur een mail naar info@thuisinoverdie.nl of laat een kaartje achter bij een van de medewerkers in het wijkcentrum.

Elk half jaar is er een nieuwe expositie. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Een zeer gevarieerde expositie in Wijkcentrum Overdie
looptijd februari t/m eind juni 2021

Welkom bij de expositie in Wijkcentrum Thuis in Overdie. De kunst hangt verspreid over alle zalen van het wijkcentrum. Deze keer kunt u het werk zien van deze kunstenaars:

 

Muriel Polet & Johan Reus van natuurfotografieclub objectief (NFO), is een amateurfotoclub voor natuurfotografie. We verstoren met het uitvoeren van onze hobby de natuur niet. Er worden foto’s gemaakt van diëten, planten, insecten, paddenstoelen en landschappen. We gaan drie keer per jaar een dag op excursie, maar ook een weekend in Nederland of dichtbij Nederland hoort erbij. We bekijken onze foto’s ongeveer eens in de twee tot drie weken in Wijkcentrum Thuis in Overdie. We hebben een doorlopende expositie sinds een jaar of 8 in het diagnostisch centrum in Heerhugowaard. Af en toe hebben we een extra expositie. De foto’s zijn ingelijst in glazen lijsten met aluminium rand van 50 bij 60 met een zwarte passe-partout. De foto’s zijn ook te koop voor ongeveer 120 euro.

 

Marjolijn Hoedjes van LUKKI design ‘Hoe belangrijk is het om te doen waar je simpelweg blij van wordt?! Zodat je je balans vindt en je zelfvertrouwen en zingeving kan laten groeien. Hier kwam ik achter bij het maken van mijn LUKKI’s. De ontwerpen ontstaan in een creatief proces waarin ik de levensvragen letterlijk aan mezelf stel. LUKKI’s komen voort uit ontmoetingen met mensen of situaties die mij raken: ‘Art with a Heart’. Je kunt LUKKI’s omschrijven als kleurige potloodtekeningen van gestileerde mensfiguren in verstilde beweging. Ze kunnen je raken, aanzetten tot nadenken of gewoon doen glimlachen.. Dat is aan jou! LUKKI’s zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleursamenstellingen. Een ontwerp als muurschildering is ook mogelijk. Alle LUKKI’s worden met de hand gemaakt dus elk exemplaar is uniek! De LUKKI’s zijn ingelijst in Barth lijsten (30×30) en kosten €85,= per stuk. Meer informatie: 06-43842591 www.facebook.com/lukkidesign

 

Sjoerd van Berkel (1967) begon met schilderen nadat een vriend hem een aantal rollen achterbehang en een paar oude potten verf had gegeven. Het leek hem interessant om iets anders te doen dan het schrijven van teksten want dat was zijn eerste passie. Vol enthousiasme ontstond daarna het ene schilderij na het andere, en de schrijver was blij als een kind met zijn ontdekking. Eindelijk geen woorden, maar beelden. Een bevriende Iraanse dichter, en inmiddels bekend schrijver, zei toen hij het werk zag: ‘Ik zie een kind’. Ook Alkmaar heeft hij een speciale gloed gegeven die de stad verdient. Voor hem is Alkmaar geen stad met bruine of grijze tinten, maar een stad in het licht van de zon. Altijd levendig en opgewekt op weg naar morgen. Voor meer informatie: www.sjoerdvanberkel.exto.nl of 06-30505271.

 

Karin Dokter Na ruim twintig jaar schilderen en jaren deelnemer geweest te zijn aan de kunst 10daagse in Bergen NH, vind ik het leuker om lokaal te exposeren, vooral op openbare plekken waar iedereen welkom is zoals een wijkcentrum. De werken variëren van klein tot groot met onderwerpen als: landschap, stillevens, abstractie. Veelal op doek in een combi van olie /acryl. Ook werk ik graag in opdracht van de door U gegeven foto. Op dit moment expo ook in de Hema centrum Alkmaar in het restaurant . Gr Karin dokter.

 

Fitoma Popart is a movement in modern art. The name is an abbreviation, introduced by the British critic Lawrence Alloway, who was part of a group of artists, architects and critics, the Independent Group, who met at the Institute of Contemporary Art in Londen.
FITOMA POPART, Alkmaar. Voor meer informatie: 06-33866994 of www.fitomapopart.nl Instagram fitomapopart

Inschrijven