Muzikale diner voorstelling
Overdie Schept Op & Regionaal Jeugd Orkest 'Het verhaal van Truus Wijsmuller'

Op vrijdag 16 juni is er een bijzonder muzikaal diner. Het Regionaal Jeugd Orkest van Artiance, speelt tijdens het diner een prachtig concert en twee jonge acteurs nemen het publiek mee in het verhaal van Truus Wijsmuller.

Wat is het RJOA?
Het Regionaal Jeugd Orkest van Artiance bestaat nu uit jongeren tussen de 13 en 20 jaar. Zij hebben buiten het orkest ook muziekles bij Artiance of bij andere muziekscholen.
Het orkest wordt geleid door Otto de Jong, die er altijd weer een muzikaal feest van weet te maken met muzikanten én publiek.

Wie is Truus ?
Truus is geboren in 1896 Alkmaar.
Dankzij haar moedige optreden in de aanloopjaren naar de Tweede Wereldoorlog redde Truus Wijsmuller met de beroemde kindertransporten, de levens van duizenden vluchtende kinderen uit diverse Europese landen,met name van Joodse komaf. Een groot deel van deze kindertransporten voerden richting Engeland. ‘Tante Truus’, zo noemden de vluchtende kinderen haar. En van dezelfde kinderen kreeg zij tientallen jaren later als blijk van dank haar tweede bijnaam ‘moeder van 1001 kinderen’. Dat is ook de tekst die op de sokkel van het beeld op de gewelfde brug te lezen is.

naar

home

pagina

naar

aktiviteiten

overzicht