Terugblik jubileumreceptie

25 maart 2020
WCO logo jubileum G 191202

taart eten tafel IMG_4126
jos albers
Macel van Zon
receptie interview
receptie - genodigden

Foto’s: Hans Petit | Studio Petit
en Wijkcentrum Overdie

50-jarig jubileumreceptie

Wijkcentrum Thuis in Overdie heeft op woensdag 19 februari 2020, ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan, de vele gebruikers van het wijkcentrum, oudgedienden en genodigden een receptie aangeboden. Voor deze gelegenheid was de Don Boscozaal gezellig ingericht.

Om 15.00 uur werd eerst voor het bestuur en het aanwezige personeel en vrijwilligers door voorzitter Jos Albers feestelijk een taart aangesneden. Even vooraf een gezellig samenzijn voordat de gasten binnen zouden komen en iedereen weer hard aan de slag moest.

Van 15.30 uur tot 16.00 uur was de ontvangst met Cava of een frisdrank en verrukkelijke amuses.

Exact om 16.00 uur vroeg Wim van Veen in zijn hoedanigheid als ceremoniemeester de aanwezigen om aandacht en gaf daarop het woord aan voorzitter Jos Albers waarop deze de receptie opende met in het kort zijn weergave van al wat er zoal met het wijkcentrum was gebeurd met als hoogtepunt de nieuwbouw. Aan oud-bestuursleden Ineke de Graaff, Martin Vreeker en Paul van Meel die nauw bij de nieuwbouw van het wijkcentrum betrokken waren reikte hij tot hun verrassing een zeer wel verdiend bloemetje aan.

Daarna werd door Jos aan wethouder Marcel van Zon het eerste jubileumboek uitgereikt.
Marcel kreeg daarbij de microfoon en bladerend door het boek zag hij de vele mensen die zich, ieder op een eigen manier, voor het wijkcentrum inzetten of ingezet hebben. Hij had een lange lijst met namen en al dezen werden naar voren geroepen om zo mogelijk op het podium plaats te nemen dan wel daarvoor. Zo ging hij iedereen af om in het kort hun verhaal en ervaringen, met of binnen het wijkcentrum, met alle aanwezigen te delen.

Vervolgens nam Wim van Veen, na dankzegging aan Marcel, de microfoon over. Deze vroeg aandacht voor de makers van het boek, de schrijfster, de fotograaf en de drukker hiervan. Zelf vormde Wim met Houriya Abbou en Miranda Groenveld de redactie.

Na het officiële deel van de receptie was er ruimschoots de gelegenheid om even een praatje te maken en het glas te heffen op de volgende periode van ‘Wijkcentrum Overdie’ waarbij teruggekeken mag worden op een goed verzorgde en zeer geslaagde receptie.

Frans J. Kilian