Terugblik Kick-off voor vrijwilligers, medewerker en bestuursleden

25 maart 2020
WCO logo jubileum G 191202

don Bosco
wim jos slecht IMG_3606
buffet IMG_3642
Afbeelding1
buffet zoet IMG_3738

Wijkcentrum Thuis in Overdie heeft op zaterdag 11 januari 2020 met een Kick-Off het jubileumjaar ingeluid.

De genodigden, bestuur, medewerkers en vrijwilligers van het wijkcentrum, werden met een gezellig welkomstdrankje, alcoholvrije prosecco en/of Spaanse cava met Blue Curaçao, ontvangen.

De Don Boscozaal was door vrijwilligers sfeervol ingericht met mooi gedekte tafels en de stoelen daaromheen waren met een zogenaamde stoelenrok en een ‘gouden’ band sjiek bekleed.

Houriya Abbou en Angélique Weinbrecher hadden het programma samengesteld en alles daaromheen georganiseerd. Wim van Veen trad als ceremoniemeester op. De belangstelling was groot en al gauw ontstond er een uitermate gezellige sfeer.

Voorafgaand aan het diner/buffet werden vrijwilligers die hieraan hadden meegewerkt aan de gasten voorgesteld en voorzien van een bloemetje. De week voor de kick-off zijn zij dan ook volop bezig geweest om het eten voor te bereiden en te maken tot wat het is geworden. Niet alleen in het wijkcentrum, maar ook daarbuiten is er door hen keihard gewerkt. Het resultaat was er dan ook naar want er stond voor de gasten wel een geweldig en gevarieerd buffet klaar.

Ook het dessert was heel bijzonder, een tafel vol met taarten, gebak en andere snoeperijen welke extern door twee Marokkaanse vrouwen gemaakt waren en die ook door hen zelf, met de auto, aangeleverd werden. Al deze lekkernijen waren aantrekkelijk geëtaleerd en dus een feest voor het oog.

Voordat het dessert aan de beurt was waren er ook nog andere activiteiten waaronder tot driemaal toe een oriëntaals optreden van de groep Salomé Dance. Dat zag er prachtig en kleurrijk uit waardoor velen ervan genoten en sommigen zich zelfs niet konden bedwingen om ook mee te doen.

Ook werd er een Kahootquiz gepresenteerd. De vragen van deze quiz moesten via de mobiele telefoon beantwoord worden. De meeste vragen gingen over het wijkcentrum waarvan je zou denken dat iedereen het antwoord zou moeten weten maar dat bleek toch best wel tegen te vallen. Een leuke afwisselende quiz met vermakelijke momenten.

Wat aan de maaltijd voorafging

Vanaf woensdag 8 januari werden er door Houriya, die alles coördineerde, en de vele vrijwilligers spullen in het wijkcentrum aangeleverd, onder andere ook door begeleiders van de ggz die later zelf ook hebben gekookt. Op donderdag is er heel veel voorbereidend werk verricht en op vrijdag en zaterdag is er in de keuken van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat continu gekookt. Vrijdag is er in het Souterrain zelfs nog heel veel gesneden.

In totaal zijn er ruim 25 vrijwilligers alsmede vrijwilligers van de GGZ en het wijkcentrum bezig geweest om het eten voor te bereiden, te koken, neer te zetten, af te ruimen en alles ook weer schoon te maken. Marco Heijnen, activiteitenbegeleider keuken, is uiteraard ook actief met koken bezig geweest maar heeft zich grotendeels met de logistiek en hand- en spandiensten beziggehouden.
In totaal zijn er zo rond de 30 vrijwilligers, van allerlei nationaliteiten, de hele week bezig geweest om alles te maken tot wat het is geworden.

Waarvoor alle lof!

Frans J. Kilian