VVAO vereniging van vrouwen met hogere opleiding

1 december 2019

Zaal:
Oker- & Rode zaal of
Don Boscozaal & Brasserie

Tijd
19:30-22.00 uur

Data
2020
Vrijdag 2 oktober
Donderdag 22 oktober
Vrijdag 20 november
2021
Woensdag 21 januari
woensdag 3 maart
Vrijdag 16 april

 

 

 

VVAO thema-avonden over levensvragen 2020-2021

De VVAO is al ruim 100 jaar hét leidend netwerk voor ambitieuze, hoogopgeleide, sociaal betrokken vrouwen. De afdeling Noord-Holland-Noord biedt vrouwen al meer dan 50 jaar de gelegenheid om elkaar tijdens allerlei activiteiten te ontmoeten. Binnen de afdeling Noord-Holland-Noord zijn momenteel een kleine tweehonderd vrouwen actief in de diverse kringen die onze afdeling rijk is. Tijdens de kringbijeenkomsten en bij de activiteiten op afdelingsniveau, bestaat de gelegenheid om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Er is dan ook veel aandacht voor culturele en sociale activiteiten, zoals meerdere literaire en museumkringen, een wandel-, bridge-, filosofie- en toneelkring.

Ieder jaar kiezen we een thema en rond dit thema verzorgen we een zevental lezingen in het Wijkcentrum Overdie. Voor seizoen 2020-2021 is gekozen voor het thema Levensvragen. Geestelijk verzorgster Maria Luyckxz (2 oktober 2020) vertelt over haar werk in Hospice Alkmaar. Emeritus-hoogleraar levenswetenschappen Prof. dr. Margot van de Bor (22 oktober 2020) geeft een lezing over de dilemma’s waar zij voor stond als neonatoloog.

Verder organiseren we op vrijdag 20 november 2020 een avond met de schrijver Amir Chitzan, hij ontvluchtte Iran in 1993 wegens politieke activiteiten en deelname aan het verzet tegen de ayatollahs. Zijn aangrijpende debuutroman Hyena’s en de meisjes van maneschijn (2015) over zijn belevenissen in Iran is deels autobiografisch. In april 2021 zal schrijfster Judith Koelemeijer, die een biografie schrijft over Etty Hillesum, een lezing geven. 38 Jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord werd Etty Hillesum bekend door de publicatie van haar dagboek. Daarnaast vindt ook een aantal buitenactiviteiten rond het thema plaats, zoals dit keer een bezoek aan een begraafplaats en een theatervoorstelling.

Dit alles is natuurlijk onder voorbehoud dat corona geen roet in het eten gooit. De lezingen vinden plaats in een dubbele zaal, zodat we maximaal 40 personen kunnen verwelkomen. Bij de inrichting van de zaal wordt rekening gehouden met de 1,5 m richtlijn. Online aanmelden (e-mail naar noord-holland-noord@vvao.nl) is verplicht, onder vermelding van je naam,  telefoonnummer en e-mailadres.

De thema-avonden in het Wijkcentrum Overdie zijn verspreid over de avonden van de week, Wij hebben niet voor een vaste avond gekozen, zodat er voor belangstellenden altijd wel een gelegenheid is om een avond bij te wonen. Deelname is gratis, introducees zijn van harte welkom. Online aanmelden is verplicht (zie hier boven).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de contactpersoon van themacommissie Margreet Nool
(06-51431913) of een e-mail naar noord-holland-noord@vvao.nl of
bekijk onze website: https://www.vvao.nl/afdelingen/afdeling/Noord-Holland-noord