VVAO

Dag/Datum/Tijd
2023
Donderdagmiddag 23 maart – 14.00-17.00 uur

Woensdagavond 17 mei 
– 19.30-22.00 uur
Maandagavond 26 juni – 19.30-22.00 uur

Donderdagavond 19 oktober – 19.30-22.00 uur
Woensdagavond 22 november – 19.30-22.00 uur

Zaal: Don Bosco-, Oker-, Rode of Paarse zaal

VVAO-themabijeenkomsten
De VVAO is al ruim 100 jaar hét leidend kennisnetwerk voor ambitieuze, hoogopgeleide, sociaal betrokken vrouwen. De afdeling Noord-Holland-Noord biedt vrouwen al meer dan 50 jaar de gelegenheid om elkaar tijdens een verscheidenheid aan activiteiten te ontmoeten. Binnen de afdeling Noord-Holland-Noord zijn momenteel 160 vrouwen actief in de verschillende kringen die onze afdeling rijk is. Tijdens de kringbijeenkomsten en bij de activiteiten op afdelingsniveau bestaat de gelegenheid om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Er is veel aandacht voor culturele en sociale activiteiten, zoals in literaire, biografie-, museum- en wandelkringen, een bridge-, filosofie- of toneelkring.

Ieder jaar kiezen we een thema en rond dit thema verzorgen we zeven lezingen in het Wijkcentrum Thuis in Overdie. In 2023 is ons thema De wereld van morgen.

Nadere informatie over het programma en de avonden en middagen is hier te vinden. De thema-avonden in het Wijkcentrum Overdie zijn verspreid over de avonden en middagen van de week, zodat er voor belangstellenden altijd wel een gelegenheid is om een lezing bij te wonen. Deelname is gratis, introducees zijn van harte welkom. Online aanmelden vóóraf bij de afdeling Noord-Holland-Noord van de VVAO is noodzakelijk. Stuur daarvoor een e-mail naar noord-holland-noord@vvao.nl met je naam, e-mailadres en de datum van de lezing.

Informatie 
Voor meer informatie kun je kijken op onze
afdelingswebsite www.vvao.nl/afdeling/17/noordhollandnoord.
Je kunt ook contact opnemen met de VVAO NHN, 
noord-holland-noord@vvao.nl

Jaarprogramma VVAO, afdeling Noord-Holland-Noord 2023

Thema De wereld van morgen

Donderdagmiddag 23 maart
José Ferdinandus gaat in gesprek met onderzoeksjournalist/schrijver Kees Kooman over zijn boek Nieuw Boeren. Hij beschrijft daarin tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet.
Wijkcentrum Thuis in Overdie Alkmaar, 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur 

Zaterdag 22 april 
De VVAO afdeling Noord-Holland-Noord bestaat 55 jaar en viert dit lustrum in Castricum. Het thema heeft als titel De wereld van morgen. Sprekers zijn Anja Schouten (burgemeester van Alkmaar), Anna Gimbrère (wetenschapsjournalist en tv-presentator) en Ilse Godtschalk met haar team verzorgen diverse workshops digitale- en nieuwe media. Geesterhage, Castricum, aanvangstijd 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur 

Woensdagavond 17 mei
Bert Keizer, specialist ouderengeneeskunde en filosoof, is werkzaam voor het Expertisecentrum Euthanasie (voorheen: de Levenseindekliniek.) Hij geeft een lezing over de achtergronden van de euthanasiepraktijk oftewel: hoe zijn we beland bij 7000 euthanasiegevallen per jaar. We begonnen met één!
Wijkcentrum Thuis in Overdie Alkmaar, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur 

Maandagavond 26 juni
Ewoud Kieft is schrijver, historicus en muzikant. Zijn boek Vechten voor democratie (2022) is de aanleiding om over de toekomst van de democratie te discussiëren. We moeten vechten voor het behoud van de democratie. Maar niet met de holle retoriek die je vaak hoort. Maar hoe dan wel?
Wijkcentrum Thuis in Overdie Alkmaar, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur 

Zaterdagmorgen 30 september
Bedrijfsbezoek met rondleiding aan het zadenveredelingsbedrijf Bejo. Deze multinational met wereldwijde vestigingen is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden.
Trambaan 1, 1749 CZ Warmenhuizen,
aanvangstijd 10.30 uur 

Woensdagavond 19 oktober
Anne Marieke Eveleens is een van de oprichters van The Great Bubble Barrier. Een innovatief systeem dat het plastic in rivieren omhoogstuwt en afvangt en zo verdere milieuschade tegengaat. Op veel plekken in Nederland en elders is het systeem inmiddels geïmplementeerd.
Wijkcentrum Thuis in Overdie Alkmaar, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur 

Woensdagavond 22 november
Frans Feldberg zal ingaan op de impact van digitale innovaties in het algemeen en (big) data en Artificial Intelligence (AI) in het bijzonder. Frans wil zijn publiek graag inspireren met aansprekende voorbeelden, o.a. over AI in de medische zorg en concrete business cases. Wijkcentrum Thuis in Overdie Alkmaar, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur 

December Kerstbijeenkomst, PC Purmerend. Datum en locatie nog niet bekend

naar

home

pagina

naar

aktiviteiten

overzicht